Samtalsterapi

När du behöver stöd och hjälp att komma vidare

Samtalsterapi


Vi går alla igenom både mörker och ljus i livet. Vissa perioder är lätta och glädjefyllda, andra är svåra och utmanande. Det är en del av livet, men ibland behöver vi hjälp och stöttning för att komma vidare eller få rätsida på ett problem. Att tala med en professionell samtalsterapeut kan vara en väg framåt när man har fastnat eller har svårt att på egen hand lösa en situation.

Samtalsterapi är ett enkelt och okomplicerat sätt att få hjälp. Oavsett vad ditt problem består i får du prata med någon som verkligen lyssnar och inte lägger värderingar i det du vill berätta. Många gånger löses ett problem genom att prata och att någon utifrån ser på situationen, ställer frågor om vad som hänt och som kan väcka nya tankar och synsätt.

Hur går det till?


Själva terapin sker i ett personligt möte där jag genom aktivt lyssnande, öppna frågor och särskild samtalsmetodik sätter mig in i din situation och vägleder dig genom din process. Grundtanken är att du har alla redskap du behöver för att må bra inom dig. Mellan samtalen kan du ibland få uppgifter att arbeta med som steg för steg tar dig närmare ditt mål. Som terapeut ger jag varken kritik eller goda råd, min roll är att hjälpa dig att själv nå fram till det du behöver göra eller förstå. Naturligtvis har jag tystnadsplikt.

När väljer jag samtalsterapi?


Det finns många anledningar att ta hjälp av samtalsterapi. Det kan handla om att:
 

 • Du känner dig vilsen och inte vet riktigt hur du vill leva ditt liv

 • Du mår allmänt dåligt, känner dig orkeslös, inget känns roligt längre

 • Du upplever stress kring arbete/studier, vardagspusslet eller allmänt

 • Du kanske är utbränd eller på väg att bli

 • Du känner dig ledsen, deprimerad eller tyngd av sorg

 • Du känner dig ensam och utanför

 • Du står inför ett dilemma, en personlig kris eller ett svårt livsval


Det kan också handla om:

 • Relationsproblem

 • Separation/skilsmässa eller tiden efter

 • Oro kring arbete, utbildning och yrkesval

 • Frågor kring barn, tonårstiden, bonusbarn

 • Motivation att förändra ditt liv, t ex kring kost, träning osv

 • Att hantera förluster och smärtsamma upplevelser

Vad är MI-samtal?


MI står för motiverande samtal och är en lättare variant som är inriktad på att få igång motivationen när man upplever att det är svårt att motivera sig inför något. Det kan vara att komma igång, fortsätta eller slutföra en uppgift, men också att komma igång att träna, gå ner i vikt, söka arbete osv. MI-samtal fungerar också bra när man tappat energi, lust och glädje och mer allmänt behöver hjälp att komma igång igen.

Hur lång tid tar det?


Upplägget för samtal skräddarsys efter dina behov och sker över tid tills du uppnått önskvärt resultat. Hur lång tid det tar varierar mycket från fall till fall. Vanligtvis tar det mellan 5 till 10 gånger.

Kombinera med kroppsbehandling


Det finns även möjlighet att kombinera samtalsterapi med någon av mina kroppsbehandlingar, t ex för att frigöra blockeringar eller påskynda läkning på en djupare nivå. Många av de svårigheter och dilemman vi upplever i livet sätter både fysiska och känslomässiga spår.

Priser


MI-samtal, 30 min 370 kr
Samtalsterapi, 30 min 370 kr
Samtalsterapi, 60 min 570 kr

10 min tillägg i mån av tid: 100 kr

Paketpriser


5 x 30 min samtal 1600 kr
7 x 30 min samtal 2100 kr
5 x 60 min samtal 2600 kr
7 x 60 min samtal 3500 kr

Vid kombination med behandling* ges 100 kr i rabatt.

* Gäller Änglamassage, Reiki Healing, Regndroppsbehandling,
Medicinsk Fibromassage samt Manuell Lymfdränage

 

Rabatten gäller ej paketpriser.

Gratis skiss på din hemsida? Testa Weblify.se

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER